субота, 19 січня 2013 21:35

Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини

Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини
Фото: tvi.ua

Суддя Європейського суду з прав людини Станіслав Шевчук заявив про те, що Україна не виконала 95% рішень, ухвалених щодо нашої держави Євросудом.

Про це Шевчук повідомив в ефірі телеканалу ТВі.

"Якщо подивитися статистику Комітету міністрів Ради Європи… Це орган, який наглядає та контролює виконання рішень Європейського суду в Україні. Так-от, статистика: 900 рішень по суті продовжують перебувати на контролі. Із них 736 рішень – "посилений контроль". Це означає, що понад 95% рішень, які прийняті щодо України, досі не виконані", – наголосив суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євросуду з прав людини не доходить, чому українська влада не виконує його рішення

На його думку, українська правова система не може впоратися з тим, щоб забезпечити виконання Європейської конвенції з прав людини в Україні.

"Коли було підписано у 1950-му році Конвенцію у Римі, була така ідея, щоб виставити, підняти основні цінності західноєвропейського суспільства, як прапор, на боротьбу проти комунізму і для запобігання повернення нацизму. Було встановлено мінімум прав людини, розраховуючи, що національні правові системи забезпечать його максимум у Західній Європі. І, звичайно, так воно і було. Європейський суд реагував виключно на дуже серйозні випадки", – пояснив Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці виграли у держави понад 11 млн грн в Євросуді

За словами судді, після того, як розпався радянський блок, і в Раду Європи вступили нові країни, в тому числі й Україна, вищезгаданий мінімум для Західної Європи виявився максимумом для наших правових систем.

"Наша правова система не справляється з цим мінімумом, який повинна забезпечити, із дотримання Конвенції. І, звичайно, це захлинуло ЄС, особливо у тих справах, які повторюються, особливо виконання рішень і таке інше", - наголосив Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути