понеділок, 14 січня 2013 02:28

Перше засідання Європарламенту відбудеться в Страсбурзі

Перше засідання Європарламенту відбудеться в  Страсбурзі
ФОТО: news.bigmir.net

Перше в новому році пленарне засідання Європейського парламенту пройде в Страсбурзі 14-17 січня.

Як зазвичай на початку 6-місячного Європейського циклу, одним з головних пунктів порядку денного будуть пріоритети програми чергового голови-держави ЄС. У середу євродепутати обговорять головуючу програму Ірландії в ході дебатів з прем'єр-міністром країни Ендою Кенні.

А напередодні, у вівторок, парламентарії розглянуть підсумки кіпрського головування з президентом Кіпру Деметрісом Хрістофіасом.

Європарламент обговорить у вівторок і проголосує в середу за резолюцію про нові правила, покликані перешкодити "автоматичну залежність від агентських рейтингів по суверенних боргах і за емітентами цінних паперів" з метою "підвищення відповідальності агентств за їх дії", надавши право емітентам вимагати відшкодування шкоди, заподіяної оцінками агентств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європарламенті зареєстрували 6 проектів резолюцій щодо України

Євродепутати мають намір прийняти в середу резолюцію з метою чинення тиску на Єврокомісію і держави-члени ЄС, щоб вони прискорили випуск єврооблігацій. Резолюція вимагає від Єврокомісії запропонувати варіанти рішень, можливо, разом з графіком реалізації.

Серед важливих соціально-економічних питань - "європейські гарантії для молоді", які передбачають безробітним більше 4 місяців молодим людям пропозицію роботи або професійне навчання. У середу буде схвалений текст, що закликає міністрів праці впровадити таку систему у всіх державах-членах ЄС.

Під час "години питань" до Європейської комісії у вівторок обговорюватимуться перспективи інвестицій в наукові дослідження та інновації в контексті нової рамкової програми ЄС "Горизонт 2020", розрахованої на період 2014-2020 рр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС очікує від України виконання всіх рішень ЄСПЛ - Ештон

У міжнародному порядку виділяється обговорення в середу за участю голови європейської дипломатії Кетрін Ештон питання про ескалації насильства в Сирії і спільних зусиль ООН і ЛАГ по забезпеченню безпеки перехідного періоду до демократії.

Під завісу пленарного засідання в четвер європейські депутати за традицією обговорять ситуацію з правами людини і демократією в світі. Будуть розглянуті питання насильства щодо жінок в Індії, становище з правами людини в Бахрейні і обстановка в Центральноафриканській Республіці.

Зараз ви читаєте новину «Перше засідання Європарламенту відбудеться в Страсбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути