неділя, 13 січня 2013 01:11

Президент і уряд, які декларують асоціацію з ЄС, мають на діях це доказати – Чалий

Президент і уряд, які декларують асоціацію з ЄС, мають на діях це доказати – Чалий
На думку Чалого, сьогодні інформування людей і про ЄС, і про Митний союз – це важлива справа. Фото: kontrakty.ua

Українська влада, яка витрачає серйозні фінансові ресурси на пропаганду євразійського вектору, повинна фінансово підтримати інформування людей і про Європейський Союз.

Про це сказав на прес-конференції Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру імені Разумкова.

"Проблема зовнішньої інтеграції полягає в тому, що політики, які хочуть питання приєднання до Митного союзу довести до референдуму, не захочуть, щоб паралельно проводився референдум щодо приєднання України до ЄС, – говорить він. – А я не виключаю, що це може бути такий паралельний процес, тобто подвійно витрачені величезні кошти. У результаті ми отримаємо знову досить абсурдну ситуацію, коли матимемо відносну більшість і туди, і туди. І такий результат знову не визначить остаточної позиції країни".

Чалий переконаний, що "це ігри, які треба припиняти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання приєднання до Митного союзу не економічне, а суто політичне - соціолог

"Думку людей, громадян поважати звісно треба, але рішення про стратегічний напрям Євросоюзу приймалося дуже серйозно, обґрунтовано, не за один рік, і воно закріплено в усій нормативно-правовій базі України. Цю базу, звичайно, можна змінювати, але не зміниш національних інтересів, які, власне, стали основою для прийняття такого стратегічного рішення на майбутнє", – зазначив соціолог.

На його думку, сьогодні інформування людей і про ЄС, і про Митний союз – це важлива справа.

"Я думаю, що в цьому плані треба попрацювати й уряду, зокрема підготувати інформаційну стратегію країни. Коли викидаються такі серйозні фінансові ресурси на агітацію, пропаганду євразійського вектору, то принаймні Президент України й уряд, які декларують європейський напрям, мали б доказати, що Європа для них дійсно є пріоритетом. Причому доказати це фінансуванням, зокрема підтримкою інформаційної роботи", – підкреслив Чалий.

Зараз ви читаєте новину «Президент і уряд, які декларують асоціацію з ЄС, мають на діях це доказати – Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути