вівторок, 22 липня 2008 17:10

Україна не дозволила Росії святкувати День ВМФ в Севастополі

Заходи, які відбуватимуться в рамках святкування Дня військово-морського флоту Росії у Криму проходитимуть лише на об"єктах, які тимчасово використовуються Чорноморським флотом.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Всі заходи, які будуть відбуватися під час святкування, будуть відбуватися лише і тільки в межах об"єктів, які тимчасово використовуються Чорноморським флотом. Жодних заходів, які б мали загальноміський характер не передбачається", - сказав глава МЗС.

За словами Огризка, Україна чітко поінформувала про це російську сторону у відповідь на її звернення щодо проведення святкування. Це звернення, зазначив міністр, було зроблене Росією запізно. У зв"язку з цим він нагадав, що згідно з двосторонніми домовленостями, такі звернення мають робитися щонайменше за 3 місяці, і мають бути адресовані не місцевим органам влади, а державним.

Огризко також висловив сподівання, що російська сторона буде дотримуватися вимог визначених в українському законодавстві.

При цьому міністр нагадав, що ЧФ РФ перебуватиме в Україні до 28 травня 2017 року. "Це – позиція держави, і вона – незмінна", - наголосив він. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна не дозволила Росії святкувати День ВМФ в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути