Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 13:14

Україна не буде бойкотувати Нобеля

Україна не буде бойкотувати Нобеля

Представник Україна буде присутній на завтрашній церемонії з вручення Нобелівської премії в Осло.

Про це "Обкому", з посиланням на свої джерела, повідомив народний депутат Анатолій Гриценко.

"З самого початку я вважав, що рішення України не направляти свого представника на офіційну церемонію вручення Нобелівської премії є неправильним і не відповідає орієнтації України на європейські стандарти і цінності. Рішення Нобелівського комітету потрібно поважати. Україні слід ухвалювати рішення, не піддаючись будь-якому впливу", - пояснив депутат.

За словами депутата, він мав намір самостійно взяти участь у церемонії.

"Тому, коли я почув від наших офіційних осіб про те, що Україна не буде представлена на цій церемонії і що в цьому нібито немає ніякої політики, а є лише технічна нестиковка планів, - я прийняв для себе таке рішення: якщо наші дипломати так зайняті, то я готовий (якщо буде відповідне доручення української влади, або запрошення Нобелівського комітету) взяти участь у цій церемонії", - сказав він.

"Я набрав виконуючого обов'язки міністра закордонних справ Івана Гнатишина і повідомив йому про це. Також я зв'язався з послом Норвегії в Україні паном Олафом Бергстадтом і також заявив про готовність сьогодні вилетіти в Осло, щоб взяти участь у цій церемонії. Мені було рекомендовано зв'язатися безпосередньо з Секретаріатом Нобелівського комітету, який присуджує премію Миру", - розповів екс-міністр.

Водночас, за словами екс-міністра у церемонії візьме участь представник України.

"Я щойно подзвонив в Секретаріат, де мені було сказано, що вони б із задоволенням взяли мою пропозицію, але в цьому зараз вже немає необхідності, оскільки буквально півгодини тому представник посольства України в Норвегії був у Секретаріаті, отримав запрошення і заявив, що Україні буде завтра буде на цій церемонії ", - повідомив народний депутат.

Раніше повідомлялося, що представник України не братиме участь у церемонії нагородження Нобелівською премією миру у зв'язку з проведенням наради послів. У той же час, посол України в Норвегії Олександр Цвєтков натякнув, що таке рішення було ухвалене у зв'язку з наполегливим проханням Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Україна не буде бойкотувати Нобеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути