Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 09:18

ЄС закликає Україну відмовитися від бойкоту Нобеля

ЄС закликає Україну відмовитися від бойкоту Нобеля

В Єврокомісії закликають Україну переглянути рішення про неучасть у Нобелівській церемонії.

Про це заявила речниця Єврокомісії.

За її словами, Єврокомісія "розчарована та занепокоєна" рішенням Сербії бойкотувати церемонію вручення китайському правозахисникові Лю Сяобо Нобелівської премії миру, яка має традиційно відбутися 10 грудня.

"Звичайно, ми очікуємо, що країна, яка має намір вступити до Європейського Союзу, цілковито і повністю поділяє цінності Євросоюзу", - заявила речниця, додавши, що у церемонії візьмуть участь усі країни-учасниці євроспільноти.

Речниця Єврокомісії також висловила розчарування з приводу відмови низки партнерів ЄС від участі у церемонії

"Основні цінності є базою для нашого партнерства. Ми розчаровані, що час від часу наші партнери не поділяють ці цінності", - зазначила речниця.

Представниця Єврокомісії також заявила, що дотримання політичних критеріїв, за словами речниці, є вирішальним для рекомендації Єврокомісії щодо того, чи готова та чи інша країна до вступу в Євросоюз.

Водночас у Брюсселі ще сподіваються, що зокрема такі країни, як Україна, Білорусь, Марокко та Єгипет ще можуть змінити свої рішення щодо ігнорування церемонії в Осло.

На відміну від офіційного Києва, який стверджує, що не буде представлений в Осло "з технічних причин", Белград відкрито говорить про мотиви бойкоту.

Міністр закордонних справ Сербії Вук Єреміч визнав: Белград бойкотує церемонію вручення Нобелівської премії миру за наполяганням Пекіна.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликає Україну відмовитися від бойкоту Нобеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути