четвер, 09 грудня 2010 11:53

В МЗС думають, що ЄС не "образиться" на Україну через бойкот Нобеля

В МЗС думають, що ЄС не "образиться" на Україну через бойкот Нобеля

Європейська Комісія не буде приймати ніяких рішень щодо України у зв'язку з її неучастю у церемонії вручення Нобелівської премії миру.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"За наявними у нас даними, Європейська комісія не приймала ніякого рішення і не має наміру його приймати щодо заклику до України реагувати на ситуацію, яка склалася навколо Нобелівської премії", - сказав прес-секретар зовнішньополітичного відомства.

За його словами заяву представника ЄК, яке процитували ЗМІ 8 грудня, стосувалося зовсім іншої держави, і було подано "у досить вільній інтерпретації".

"Насправді хотілося ще раз підкреслити, що посол України в Норвегії жодним чином не є постпредом при Нобелівському комітеті і відвідування такого роду заходів абсолютно не відноситься до персональних обов'язків нашого посла", - підкреслив Волошин.

Представник МЗС також запевнив, що посол з технічних причин не зможе бути присутнім на церемонії вручення Нобелівської премії миру і це "жодним чином не можна розглядати як якийсь важливий елемент зовнішньої політики України".

"Це суто технічне обставину", - запевнив О. Волошин.

Він додав, що головною функцією посла України в Норвегії Олександра Цвєткова є розвиток двосторонніх відносин.

Олег Волошин зазначив, що український посол також не зможе бути присутнім на церемоніях вручення Нобелівських премій з літератури, фізики та в інших напрямках, тому що буде в Києві

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в ЄК закликають Україну переглянути рішення про неучасть у Нобелівської церемонії.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В МЗС думають, що ЄС не "образиться" на Україну через бойкот Нобеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути