Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 01:00

Україна може розвалитися як держава" — нардеп

Україна може розвалитися як держава" — нардеп

У лідера партії УДАР Віталія Кличка чималі амбіції. Однак технологія їх реалізації неправильна. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

"УДАР уже кілька років має фракцію у Київській міській раді. Що вони зробили? Який конструктив запропонував Кличко ? Чи є у нього команда, здатна генерувати цей конструктив? Кличко пішов шляхом в нікуди. Політикові потрібна команда, яка здатна генерувати й реалізовувати ідеї. А в нас існують лише партії вождів. Заберіть сьогодні Кличка, Яценюка, чи Тимошенко — що залишиться від їхніх партій? Вони неправильно будують політичну структури як елементу боротьби за владу. Хто знав ще вчора, позавчора Ромні чи Обаму? У них були команди, які пропонували відповіді на запити суспільства. Тому у цих країнах президент — перший серед рівних, а не Бог. Наше суспільство чекає на месію. Воно - рабське, а кожен раб шукає собі рабовласника. Для раба свобода — це найтяжче випробування", - зауважив він.

За словами Матвієнка, раніше надії покладали на Віктора Ющенка.

"Він, безперечно, щось робив, але з повернутою головою в історію. Сьогодні ж треба було дивитися вперед. Історію треба знати, але народжувати спільні цінності — формувати громадянське суспільство і переходити від населення до громадянина. Було б добре, якби такі лідери як Кличко цьому прислужились, не поспішили перемагати, а спочатку дійшли розуміння, що таке державне управління і команда. У нас біда з політичним структуруванням, немає нормальних партій. Політикам треба задуматися, що далі — прірва".

На думку нардепа, після парламентських виборів буде важко

"Економічна ситуація у країні серйозно погіршиться. Світ хоче використати Україну як розмінну монету. Вона потрібна їм як ресурс, ніхто не вірить в неї, як державу. На Україну дивляться і кажуть: "Якщо цей люд вибирає собі таку владу, то краще його під ковпаком тримати. Бо якщо дати йому волю, то вони зроблять таку біду, що це стане небезпечним для всіх". Якщо ми не зупинимося, то Україна може розвалитися як держава. Корабель горить і я не бачу тих, хто бігтиме його гасити. Вихід один — сідати і домовлятися".

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Україна може розвалитися як держава" — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути