пʼятниця, 03 січня 2020 18:23

Україна 2019-го мала перемоги в міжнародних судах і трибуналах проти РФ, але були і поразки – Єлісєєв

Україна 2019-го мала перемоги в міжнародних судах і трибуналах проти РФ, але були і поразки – Єлісєєв

2019-го через недалекоглядну і дилетантську політику президента Зеленського Україна суттєво послабила свої позиції в міжнародній сфері, а ті позитивні результати, які є, пов'язані із діяльністю команди п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив дипломат, радник п'ятого президента України Костянтин Єлісєєв, передає Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу "Європейської солідарності".

"2019 року Україна мала виграші в міжнародних судах і трибуналах проти Росії. Також маємо позитивні приписи Міжнародного трибуналу з міжнародного права щодо звільнення моряків і трьох українських суден. Маємо важливі рішення Міжнародного суду ООН у справах України проти РФ. Це взагалі унікальні і безпрецедентні рішення.

Наші партнери звертаються до нас за досвідом, адже вперше в історії Міжнародного суду ООН є справа проти постійного члена Ради безпеки ООН", – зауважив дипломат.

Він підкреслив, що важливим стратегічним досягненням 2019 року стало остаточне закріплення в Конституції України курсу до ЄС і НАТО. А серед негативних підсумків, на думку дипломата, є погодження "формули Штайнмаєра", на яке пішов Зеленський.

"Ця формула нам нав'язувалась уже кілька років, але ми не могли погодитися на неї без бачення всього процесу врегулювання ситуації на Донбасі.

Погодження цієї формули фактично означало згоду на російський сценарій врегулювання ситуації на Донбасі. І це при тому, що упустили такі речі, як дорожня карта імплементації Мінська і розміщення миротворців ООН на Донбасі", – сказав Єлісєєв.

"Навіть наші партнери підказують, зокрема посол США Тейлор, що однією з умов відновлення кордону має бути розміщення миротворців ООН. А в коаліційній програмі уряду Німеччини питання розміщення миротворців на Донбасі взагалі включене окремим пунктом", – додав дипломат.

Окрім цього, на його думку, нова влада не надала відповідної реакції на повернення Росії до ПАРЄ і, по суті, не протидіяла ухваленню такого рішення. Подібні дії команди Зеленського призвели до того, що на сьогодні заблокувати участь росіян у роботі ПАРЄ практично неможливо, зазначає Єлісєєв.

Зараз ви читаєте новину «Україна 2019-го мала перемоги в міжнародних судах і трибуналах проти РФ, але були і поразки – Єлісєєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути