понеділок, 05 вересня 2011 13:45

Україна поки до Митного союзу не збирається - Грищенко

Україна поки до Митного союзу не збирається - Грищенко

Очікувати повноправної участі України в Митному союзі в найближчому майбутньому не варто.

Про це сказав голова МЗС України Костянтин Грищенко на прес-конференції в Москві.

"Ми вважаємо, що сьогодні, на жаль, реальних можливостей для повноцінної участі у Митному союзі не існує хоча б через той факт, що Україна є членом СОТ, а наші три держави-партнера (Росія, Білорусь, Казахстан) - ще ні ", - зазначив Грищенко.

Голова МЗС України запевняє, що діалог щодо цього питання буде продовжуватися. Він висловив упевненість в тому, що сторони знайдуть спільну формулу подальшої співпраці.

"Це питання зараз обговорюється на різних рівнях тими, хто відповідає за економічний блок, за економічні аспекти співпраці між двома державами. Я думаю, що в ході цих переговорів аргументи сторін буде почуто, і ми знайдемо ту формулу, яка буде відповідати нашим бажанням розвивати взаємини між двома державами на основі стратегічного партнерства", - підкреслив Грищенко.

У свою чергу, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше заявив, що Росія не намагається насильно затягнути Україну у створюваний спільно з Білоруссю і Казахстаном Митний союз. "Я не можу погодитися з тим, що ми когось кудись намагаємося загнати, тим більше загнати Україну до Митного союзу", - сказав він.

За словами російського міністра, наразі Росія хоче, щоб Україна зробила вибір - зацікавлена ??вона вступити до Митного союзу чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Україна поки до Митного союзу не збирається - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути