четвер, 01 вересня 2011 09:56

Митний союз хоче продовжити війну проти українських труб

Митний союз хоче продовжити війну проти українських труб

Міністерство промисловості та торгівлі Російської Федерації вчора порушило повторне спеціальне захисне розслідування щодо імпорту нержавіючих труб діаметром до 426 мм на єдину територію Митного союзу (МС).

Про це повідомили в комісії МС, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Митний не союзник".

Термін дії нинішньої мита закінчується 30 жовтня.

"В рамках повторного розслідування передбачається проаналізувати інформацію зацікавлених осіб з питання збереження, лібералізації, продовження чи скасування діючої спеціальної захисного заходу", - йдеться в повідомленні.

Які з російських компаній звернулися до комісії, невідомо.

Але в 2007 році Мінпромторг РФ проводив розслідування за заявою Волзького і Синарського (входять в Трубну металургійну компанію), а також Челябінського і Першоуральського трубних заводів (група ЧТПЗ). Заявники скаржилися, що в 2004-2006 роках обсяги поставок нержавіючих труб до Росії зросли на 207%, що істотно скоротило їх частку.

За підсумками розслідування Мінпромторг РФ в 2008 році ввів спеціальне мито в розмірі 28,1%, проте в 2011-му розмір мита були знижені до 9,9%, але не менше $ 1,5 тис. за тонну ввезеної продукції.

Росія зараз є найбільшим ринком збуту для українських виробників нержавіючих труб, найбільшим з яких є холдинг Centravis сім'ї Атанасова.

Зараз ви читаєте новину «Митний союз хоче продовжити війну проти українських труб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути