вівторок, 26 липня 2011 11:52

Ахметову дозволили продати труб на мільярд гривень

Ахметову дозволили продати труб на мільярд гривень

ТОВ "Метінвест Холдинг" перемогло в тендері "Укртрансгазу", дочірньої компанії "Нафтогазу", на постачання сталевих труб із зовнішнім антикорозійним покриттям на суму 911,12 млн грн.

Згідно з оголошенням про результати тендеру, "Укртрансгаз" підписав з "Метінвестом" договір на постачання сталевих труб Ду-1020 (78 т) і Ду-1420 (33,236 тис. т) 22 липня.

Відповідно до тендерної документації, одержувачем труб виступить управління магістральних газопроводів "Черкаситрансгаз" для виконання робіт у Київській, Черкаській та Вінницькій областях.

Україна 19 липня офіційно оголосила про початок першого етапу реконструкції магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Спочатку роботи будуть проводитися за власні кошти НАК, надалі планується залучати кредити у міжнародних фінансових організацій.

Модернізація і реконструкція газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород передбачає реконструкцію лінійної частини газопроводу з допоміжними об'єктами, модернізацію двох компресорних станцій, систем лінійної телемеханіки та зв'язку.

За даними "Укртрансгазу", проект модернізації розрахований на дев'ять років, у тому числі перша черга - на три роки.

Обсяг інвестицій на реалізацію першої черги реконструкції складе 538,870 мільйона доларів, у тому числі власні кошти - 230, 87 мільйона доларів, кредитні кошти - 308 мільйонів доларів.

Кредитні кошти мають бути виділені Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком.

Обидва банки виділять по $ 154 млн. Рішення про виділення кредитних коштів МФО може бути прийнято вже в 2011 році.

Протяжність магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород по території України становить 1160 км, його пропускна здатність - 27,9 млрд куб. м газу на рік.

На українській ділянці цього трубопроводу знаходяться дев'ять компресорних станцій. Діаметр трубопроводу становить 1420 мм.

Систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни експлуатує "Укртрансгаз", дочірня компанія НАК "Нафтогаз Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ахметову дозволили продати труб на мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути