неділя, 28 серпня 2011 21:30

Члени Митного союзу скасують вільну торгівлю з Україною?

Члени Митного союзу скасують вільну торгівлю з Україною?

Якщо Україна та Росія не зможуть домовитися про співпрацю з Митним союзом або входження до нього, переформатовувати відносини з його членами доведеться на вже на базі митної торгівлі.

Таку думку висловив перший заступник директора Інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого каналу Українського радіо.

"Головна проблема, з якою нам доведеться стикнутися, якщо ми перейдемо у таку фазу українсько-російських стосунків, - це необхідність переформатування відносин з членами Митного союзу без підґрунтя вільної торгівлі. Угоди про вільну торгівлю у нас були з усіма країнами, що входять до Митного союзу, хоча і з чималими обмеженнями. Може виникнути ситуація, коли нам доведеться виходити на митну торгівлю із цими країнами", - зазначив Жаліло.

За його словами скасування вільної торгівлі з членами Митного союзу може зменшити обсяги торгівлі між країнами.

"Але вважати, що це дещо фатальне, що може витіснити нас з їхніх ринків... це потребує додаткового аналізу. Зараз я так не говорив би", - додав експерт.

Жаліло також наголосив, що при цьому розмір мита для України буде таким же, як для інших країн, що не є членами Митного союзу.

"Розмір мита встановлює Митний союз, існує міждержавний орган, який цим займається. Але це мито є універсальним і не буде унікальним для України. Воно вже зараз могло б піддатися розрахунку", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Члени Митного союзу скасують вільну торгівлю з Україною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути