четвер, 01 вересня 2011 06:15

Путін може очолити Митний союз

Російський президент Дмитро Медведєв відкинув можливість приєднання України до Митного союзу за формулою Віктора Януковича "3+1". Наполіг лише на повному членстві в об'єднанні. Сказав про це у 20-ту річницю Незалежності України.

— Ринок став замалий для російської економіки, — пояснює позицію Медведєва московський політолог Євген Мінченко, 41 рік. — Потрібно не менш як 200 мільйонів споживачів. Така цифра виходить, якщо в Митному союзі будуть Росія, Україна, Білорусь і Казахстан. Можливість входження до Євросоюзу зараз — це міф і для України, і для Росії. Насамперед тому, що єврозона зараз дуже нетривка.

У Митному союзі створять наднаціональний керівний орган. Це розв'яже дилему спадкоємності кремлівської влади. Дмитро Медведєв залишиться президентом, а прем'єр Володимир Путін очолить Митний союз. Це можливий варіант. Але для цього потрібно розширити функції об'єднання і приєднати до нього Україну. Інакше Путіну буде нецікаво.

Україна може добитися зниження ціни на газ і без вступу до Митного союзу. Але в такому разі їй слід пропонувати проекти в авіації, атомній енергетиці. І не тільки пропонувати, а й іти на дуже глибоку співпрацю.

Зараз ви читаєте новину «Путін може очолити Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути