Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 09:21

Україна опирається реформам - ЄБРР

Україна опирається реформам - ЄБРР
Франсіс Маліж: Реформи не зупинилися, але внутрішній спротив дуже значний. Фото: РБК-Україна

Українська влада чинить супротив реформам, зокрема, створенню Антикорупційного суду та врегулюванню методики розрахунку ціни на газ для населення.

Про це заявив керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Починаючи з вересня 2017, було дуже багато зроблено позитивних речей: парламентом прийнятий закон про приватизацію, пенсійна реформа. Але досі на порядку денному залишаються відкритими питання про врегулювання методики розрахунку ціни на газ для населення і створення Антикорупційного суду. Внутрішній спротив цим реформам в Україні залишається значним. Я побоююся, що якщо він триватиме, Україні складно буде залучати фінансування по лінії міжнародних фінансових організацій", - зазначив Маліж.

Він нагадав, що Міжнародний валютний фонд виділяє транш після того, як країна реалізує пакет певних реформ.

"Те, що ми бачимо зараз, це - затримка в отриманні наступного траншу фінансування від МВФ. І ця затримка суттєва. Адже якщо ми подивимося на графік програми фінансування України від МВФ, то вже зараз країна повинна була отримати від Фонду 12-ий транш і приступити до перегляду програми для отримання 13-го траншу. Але по факту ми бачимо, що країна отримала лише четвертий (1 млрд доларів в квітні 2017 року. - Gazeta.ua) і не особливо обговорює отримання п'ятого траншу. Тобто, Україна вже зараз запізнюється", - наголосив представник ЄБРР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якийсь му*ак з-за бугра буде розказувати нам, як жити" - як влада опирається Антикорупційному суду

МВФ у березні 2015 року схвалив 4-річну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала від фонду 4 кредитних транші на загальну суму $8,7 млрд.

14 грудня у МВФ заявили, що поки не запланували подальше виділення кредитного траншу, оскільки українська сторона не виконала всіх умов завершення перегляду.

Раніше Євросоюз розкритикував законопроект президента Петра Порошенка про Антикорупційний суд. У Брюсселі вважають, що документ не відповідає зобов'язанням України і суперечить рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Україна опирається реформам - ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути