вівторок, 15 січня 2019 12:46

Україна говоритиме з США та Євросоюзом про "Азовський пакет санкцій"

Україна говоритиме з США та Євросоюзом про "Азовський пакет санкцій"
Росіяни атакували судна ВМС ЗСУ у Чорному морі й узяли в полон їхні екіпажі. Фото: narodna-pravda.ua

Україна звертатиметься до ЄС і США з проханням ввести санкції проти росіян, причетних до полону українських військових моряків.

Про це сказала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у кулуарах парламенту.

"Ми - українська влада - будемо апелювати до наших міжнародних партнерів зі Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу ввести "Азовський пакет санкцій" проти Російської Федерації. Будемо звертатися до міжнародних судів, будемо вимагати поставити питання захоплення наших екіпажів та їхнього звільнення на січневій сесій Парламентської асамблеї Ради Європи уже наступного тижня", - сказала Геращенко.

Вона закликала Верховну Раду найближчого четверга розглянути блок законопроектів щодо визначення статусу військовополонених.

"Щоб ми у першому читанні цей закон ухвалили. А вже наступної сесії, у лютому, ухвалили його у цілому. Маємо визначити статус і підтримку. Зараз є 7 законопроектів, які визначають статус наших заручників на окупованих територіях, політв'язнів, військовополонених. Прийшов час визначити ці дефініції в законодавстві", - зазначила віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили 1200 снарядів: нові подробиці захоплення українських кораблів в Азові

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Усіх 24 моряків арештували і перевезли до Москви. Вони визнали себе військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Україна говоритиме з США та Євросоюзом про "Азовський пакет санкцій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути