Ексклюзиви
неділя, 06 січня 2019 18:19

Випустили 1200 снарядів: нові подробиці захоплення українських кораблів в Азові

Випустили 1200 снарядів: нові подробиці захоплення українських кораблів в Азові
Захоплюючи українські кораблі, росіяни використали крупнокаліберну гармату. Фото: Сensor

Російські прикордонники під час акту агресії у Керченській протоці використали проти українських кораблів великокаліберну гармату, росіяни випустили близько 1200 снарядів.

Про це розповів адвокат Ілля Новіков, посилаючись на дані свого підзахисного - військовополоненого українського моряка Романа Мокряка , передає "Українська правда".

"Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що "ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити". ... При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто (був - ред.) перед ними - військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких перебувають військові моряки, які носять форму і мають зброю", - наголосив Новіков.

"Це "зобов'язані припинити" вилилося у стрілянину з великокаліберної гармати (по українських кораблях - ​​ред.). За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка - було витрачено близько 1200 снарядів. ... Вони (моряки - ред.) дивом не загинули", - додав правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка: Росія готує провокації в Азовському морі

Новіков зазначив, що вогонь вів російський прикордонний корабель "Ізумруд". Українські кораблі, щоб уникнути обстрілу, почали розходитися у морі. В цей час за "Бердянськом" пішов один з прикордонних кораблів РФ.

"По них, за словами Мокряка, влучили щонайменше 4 рази. Ці влучання, які зафіксував екіпаж. Можливо, буде проведено експертизу і буде встановлено, що їх більше", - розповів Новіков.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Зараз ви читаєте новину «Випустили 1200 снарядів: нові подробиці захоплення українських кораблів в Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути