вівторок, 09 липня 2013 08:33

Угорщина відпустить Шепелєва на свободу, якщо Україна не надішле клопотання про його видачу

Угорщина відпустить Шепелєва на свободу, якщо Україна не надішле клопотання про його видачу
Фото: news.online.ua

До 14 серпня цього року українські органи правосуддя мають надіслати в Угорщину клопотання про видачу колишнього депутата Верховної Ради України Олександра Шепелєва та його товариша, або ж їх відпустять на свободу.

Про це йдеться у повідомленні Будапештського столичного суду.

"Тимчасовий екстрадиційний арешт О.Ш. (О.S. - Олександра Шепелєва – ред.) та G.S. (невідома особа – ред.) може тривати максимум до 14 серпня. Якщо до цього терміну від українських органів правосуддя не надійдуть клопотання та відповідні документи про екстрадицію цих осіб, то їх потрібно буде випустити на свободу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, колишній депутат Ради Олександр Шепелєв був оголошений українськими правоохоронцями у міжнародний розшук. Шепелєва, а також його товариша 4 липня було затримано у Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу, а 5 липня поміщено під екстрадиційний арешт.

Стосовно Шепелєва МВС України відкрило кримінальне провадження щодо розкрадань в особливо великих розмірах та замаху на вбивство. Свою причетність до криміналу він заперечує.

Шепелєв був депутатом Верховної Ради VI скликання від БЮТ. У вересні 2010 року його виключили з фракції БЮТ, і у жовтні цього ж року увійшов до фракції Партії регіонів. Торік він балотувався в Раду по мажоритарному округу у Вінницькій області, однак його чергова спроба стати депутатом органу виявилася невдалою.

Екстрадиція включає офіційний запит про видачу особи, її встановлення на території однієї держави, перевірку обставин, що можуть перешкоджати видачі, а також прийняття рішення за запитом та фактичну передачу такої особи іншій державі, компетентні органи якої звернулися із запитом про видачу.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина відпустить Шепелєва на свободу, якщо Україна не надішле клопотання про його видачу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути