Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 14:13

Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський

Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський
Фото: glavred.info

Сьогоднішнє призначення віце-міністрів та міністрів говорить про те, що ефективність не є основним критерієм для тих людей, які формують Кабінет Міністрів України.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав громадський активіст Дмитро Корчинський.

"Новий Кабмін буде такий ефективний, як і попередній, або менше, позаяк в країні менше грошей. Тобто менше грошей — менше ефективності. Щодо призначень — я очікував, що Ахметов закопає Королевську в териконі за такий "успіх" виборчого проекту, який він курирував. А от бачите, вони з Януковичем призначили її на міністерську посаду. Це говорить про те, що ефективність не є основним критерієм для тих людей, які формують Кабмін. Ми бачимо, що Кабмін ділиться на дві половини: Ахметовська та промосковська (яких завів Янукович). Для них основний критерій, що людина любила більше Москву та Ахметова, аніж Київ", - зауважив громадський активіст.

"Янукович, щоб там не казали, він буде здаватися Митному Союзу. Вся його політика до цього часу була такою, що він хотів розплатитися гуманітарною сферою, обороною та безпекою України з росіянами за якісь преференції", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єри будуть автономними в прийнятті рішень, як і їх попередники - експерт

Також, Корчинський вважає, що "вони цього не сильно хочуть, але тепер він буде розплачуватися із ними всім іншим, скажімо, за якість можливості для себе, за гарантії безпеки за якусь ілюзію виходу зі становища, тому що грошей справді немає. В Митному Союзі він думає найти зразу 20 мільярдів доларів, без всяких гарантій, а максимум, що він може отримати з Європейського Союзу, це 10-12 мільярдів доларів з великими труднощами для себе".

Окрім того, говорячи про те, як новий Кабінет Міністрів співпрацюватиме із новою Верховною Радою, до якої ввійшли менш лояльні до президента сили "Свобода" та УДАР, він зауважив, що "поки що виглядає так, що він буде співпрацювати цілком нормально. Дивлячись а всі успіхи опозиції, то парламентська опозиція жодним чином не впливає на політичний процес в країні, тобто її можна не брати і розрахунок зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент демонструє, що він в сідлі" — експерт про призначення нового уряду

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович призначив новий Кабінет міністрів. Першим віце-прем'єр-міністром призначено Сергія Арбузова, а віце-прем'єрами - Юрій Бойко та Олександр Вілкул.

Міністром соціальної політики призначено Наталію Королевську, яка на виборах заявляла про необхідність імпічмента Януковичу. Міністром освіти залишився Дмитро Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути