понеділок, 24 грудня 2012 12:59

"Президент демонструє, що він в сідлі" — експерт про призначення нового уряду

"Президент демонструє, що він в сідлі" — експерт про призначення нового уряду
Фото: glavcom.ua

Новопризначеного першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова готують для нових високих посад, а от призначення міністром соціальної політики Наталії Королевської — рішення несподіване, але обґрунтоване.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський.

"Частина людей з уряду, яких залишили..то абсолютно правильно це зроблено. Є сподівання, що люди, які прийшли на зміну тим, що пішли, будуть більш ефективні. Загалом, уряд дуже сильно змінився, і ті люди, які пішли, вони мали піти", - вважає політолог.

Окрім того, на його думку, Арбузов мав "залишитись на посаді голови правління Національного Банку". "Те, що він є людина, яку готують, для більш високих посад — це зрозуміло. Можливо той досвід, який йому потрібно отримати при роботі в уряді, він зараз і отримає. Це черговий крок в його кар'єрі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єри будуть автономними в прийнятті рішень, як і їх попередники - експерт

Також він зауважив, що "призначення Королевської — несподіване, але обґрунтоване". "Зазвичай, людина, яка займає посаду міністра соціальної політики, вона не вирішує питання фінансування, бо це вирішує прем'єр, віце-прем'єри, міністр фінансів. Має бути публічна фігура, яка буде відповідати, чому грошей менше, ніж треба, як буде змінюватись ситуація, як вести реформістську політику. Людина якщо хоче себе спробувати в цій царині, то нехай", - підкреслив Погребинський.

"Я був переконаний, що Табачник залишиться на посаді міністра освіти. Президент демонструє, що він в сідлі і не готовий під тиском приймати рішення. Звичайно, я не бачу змістовної критики політики, яку проводить міністр, бо вона особистісна та політична", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив новий склад Кабінету Міністрів - знайшлося місце для Королевської

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович призначив новий Кабінет міністрів. Першим віце-прем'єр-міністром призначено Сергія Арбузова, а віце-прем'єрами - Юрій Бойко та Олександр Вілкул.

Міністром соціальної політики призначено Наталію Королевську, яка на виборах заявляла про необхідність імпічмента Януковичу. Міністром освіти залишився Дмитро Табачник.

Зараз ви читаєте новину «"Президент демонструє, що він в сідлі" — експерт про призначення нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути