Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 16:42

Владі доведеться домовлятися із опозицією - Гриневич

Владі доведеться домовлятися із опозицією - Гриневич
Фото: mnk.org.ua

Особисте голосування у парламенті змусить депутатів від більшості домовлятися з опозицією.

Про це сказала народний депутат від "Батьківщини" Лілія Гриневич під час засідання медіаклубу ЧЕСНО.

Вона запевнила, що ніколи не буде віддавати свою картку і на перших двох засіданнях голосувала особисто, як і решта парламентарів з її фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція отримає 13 парламентських комітетів з 30 - віце-спікер

"Протягом перших двох днів ми добивалися, і словами і кулаками, того, щоб було особисте голосування. Насправді, справжня політика, як мистецтво домовлятися та як відстоювання інтересів більшості людей, у Верховній Раді може бути лише у тому випадку, якщо є особисте голосування. Тому провладній купленій більшості не буде вистачати голосів, бо вони не ходять до парламенту. І тому їм доведеться домовлятися із опозицією", - наголосила вона.

Гриневич зауважила, що Верховна Рада сьомого скликання відрізняється від попередньої тим, що завдяки персональному голосуванню з'явився предмет домовленості між більшістю та опозицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому голосування має бути тільки особистим

"У попередньому парламенті предмету домовленості взагалі не було. Зараз вже цей предмет домовленості буде і це означає, що ми зможемо просувати свої ініціативи. Тому особисте голосування - це абсолютно первинна річ, яка має бути у Верховній Раді", - підкреслила нардеп.

У свою чергу, новообраний народний депутат від УДАРу Віктор Чумак розповів, як у перший день роботи ВР підходив до "регіоналів" та просив їх не займатись кнопкодавством. Однак, за його словами, ті навіть не зрозуміли, чого він від них вимагає.

Зараз ви читаєте новину «Владі доведеться домовлятися із опозицією - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути