Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 15:41

Опозиція отримає 13 парламентських комітетів з 30 - віце-спікер

Опозиція отримає 13 парламентських комітетів з 30 - віце-спікер
Фото: fakty.ictv.ua

За попередньою домовленістю 17 парламентських комітетів очолять представники більшості, на 13 можуть претендувати представники опозиції, повідомив заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський (обраний за списками ВО "Свобода").

"Поділ комітетів буде у відповідності з кількістю депутатських мандатів (у фракціях - gazeta.ua) - 17 на 13", - сказав він.

При цьому Кошулинський зазначив, що під час консультацій з лідерами фракцій була досягнута домовленість про збільшення кількості комітетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому голосування має бути тільки особистим

"Вже прийнято рішення про збільшення кількості комітетів - їх буде 29 плюс одна контрольна комісія", - сказав віце-спікер.

Кошулинський зазначив, що опозиція буде пропонувати такий принцип розподілу голів комітетів: якщо є два комітети, які займаються соціальними питаннями, наприклад, комітет з питань соціальної політики та комітет з питань ветеранів, інвалідів та пенсіонерів, то один з них повинен очолювати представник опозиції, інший - більшості. Така ж ситуація з комітетами з питань закордонних справ та євроінтеграції - один з комітетів повинен відійти більшості, іншою - опозиції.

Замглави парламенту також нагадав, що, відповідно до закону, до складу комітету Верховної Ради повинно увійти не менше ніж по одному представнику від кожної фракції. Наприклад, якщо у фракції "Свобода" на даний момент 36 народних депутатів, а комітетів буде 29, то 29 депутатів повинні увійти в парламентські комітети і залишилися депутати також будуть розподілені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетний комітет віддадуть людині Ахметова - ЗМІ

Він також повідомив, що керівний склад комітетів повинен формуватися за квотним принципом.

"Ми можемо претендувати максимум на одну посаду голови комітету, 3-4 посади перших заступника, 3-4 посади заступника та 3-4 посади секретарів комітетів", - сказав він.

При цьому він не уточнив, який комітет може очолити представник фракції "Свобода". За його словами, всі депутати, які входять до складу цієї фракції, - високопрофесійно підготовлені люди, які зможуть впоратися з роботою в будь-якому комітеті.

"До вечора сьогоднішнього дня буде з'ясовано, який це буде комітет", - додав Кошулинський.

За його словами, опозиція відстоює принцип формування комітетів в частині незбільшення асигнувань на структуру і кількість комітетів так, як це було в 2007 році.

"Якщо перший принцип буде дотримуватися (незбільшення асигнувань - gazeta.ua), то другий принцип (контролюючі комітети) не віддадуть. Це навряд чи", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція отримає 13 парламентських комітетів з 30 - віце-спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути