Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2013 18:04

УДАР запропонував "якісно новий" закон про референдум

УДАР запропонував "якісно новий"  закон про референдум
Фото: qwas.ru

Народні депутати від "УДАРу" Віталій Кличко, Віталій Ковальчук, Валерій Карпунцов, Ростислав Павленко та Віктор Чумак подали до Верховної Ради проект " концептуально нового закону про всеукраїнський референдум".

"Ударівці" пропонують скасувати можливість виносити на всеукраїнський референдум текст нової Конституції України та змін до вже чинної редакції Основного Закону держави без участі Верховної Ради України, що є гарантією від зміни конституційного ладу в неконституційний спосіб", - наголосили в прес-службі.

Окрім того, в партії зазначили, що законопроект передбачає можливість винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою питання про скасування нормативно-правових актів президента України, Кабінету Міністрів, міністерств чи інших центральних органів виконавчої влади. Пропонується встановити, що політичні партії і всеукраїнські громадські організації можуть бути суб'єктами всеукраїнського референдуму. І значно розширюються їх можливості щодо участі в процесі референдуму та забезпечення контролю за його законністю.

"Зважаючи на досвід попередніх парламентських та місцевих виборів, коли результати народного волевиявлення часто спотворювалися через масові фальсифікації, "УДАР" пропонує посилити механізми запобігання цьому. Зокрема, вдосконалено порядок формування комісій всеукраїнського референдуму та дострокового припинення повноважень їх членів,  гарантування при цьому прав суб'єктів процесу референдуму. Також вдосконалюється порядок складання та уточнення списків учасників всеукраїнського референдуму. Для унеможливлення фальшування результатів волевиявлення громадян, створюються додаткові механізми забезпечення прозорості референдуму та обізнаності громадян України щодо питань або законопроектів, які виносяться на нього", - додали в прес-службі.

Крім того, проектом закону пропонується передбачити інформаційне супроводження всеукраїнського референдуму та удосконалити окремі положення щодо порядку ведення агітації всеукраїнського референдуму з метою забезпечення прозорості процесу, своєчасного доступу громадян України до інформації щодо питань та/або законопроектів, які виносяться на всеукраїнський референдум.

 

Зараз ви читаєте новину «УДАР запропонував "якісно новий" закон про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути