пʼятниця, 19 липня 2013 14:51

Овчаренко буде не господарем, а модератором КСУ — експерт

Овчаренко буде не господарем, а модератором КСУ — експерт
Кость Бондаренко Фото: obozrevatel.com

Призначення нового голови Конституційного суду В'ячеслава Овчаренка є формальною ротацією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Будь-яка команда після перемоги намагається підпорядкувати всі владні ресурси. Так і зараз відбувається. Хто б зараз не був при владі, пробував би теж створити єдину систему управління", - зазначив він.

За словами експерта, президент Віктор Янукович, як і вся країна, готується до виборів 2015 року. "Він — найімовірніший кандидат. Оскільки в нього є посада та конституційні повноваження для другого терміну. А взагалі голова Конституційного суду є не його господарем, а модератором. КСУ формується за складною процедурою. Там немає якоїсь одностайності та єдності. Тому тут йдеться не стільки про керівництво установою, скільки про знаходження компромісів", - зауважив Бондаренко.

Говорячи про те, які питання може в майбутньому розглянути Конституційний суд, політолог наголосив: "Поки ми можемо гіпотетично припускати, що розглядатиме суд. Можуть внести подання з приводу того, чи зможе Юлія Тимошенко балотуватися в президенти чи ні. Навіть якби на чолі суду була людина не президента, все одно вона б не мала можливості йти на вибори. Це було б нонсенсом дозволити людині, яка сидить у в'язниці, обиратися в президенти. Також може постати питання про перевірку законності наслідків референдуму, якщо такий буде ініційований. Овчаренко не може заблокувати інаугурацію нового президента. Це ритуальне дійство. На ньому все одно буде якщо не голова суду, то його заступник".

Зараз ви читаєте новину «Овчаренко буде не господарем, а модератором КСУ — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути