вівторок, 16 липня 2013 03:56

Верховний суд Каліфорнії відмовився заборонити одностатеві шлюби

Верховний суд Каліфорнії відмовився заборонити одностатеві шлюби
Фото: АР

Верховний суд американського штату Каліфорнія в понеділок, 15 липня, відхилив апеляцію, яка вимагала повернути заборону на реєстрацію одностатевих шлюбів. Про це повідомляє Reuters.

Апеляція була подана супротивниками одностатевих союзів 30 червня, незабаром після того, як їх реєстрація була відновлена ??на території штату.

Верховний суд США 26 червня відмовився розглядати вимогу відновити заборону на реєстрацію одностатевих шлюбів, проте їх супротивники продовжували наполягати, що за правилами у них є ще 25 днів для того, щоб домогтися повторного розгляду питання вищою судовою інстанцією країни.

Своє рішення Верховний суд пояснив тим, що губернатор і генеральний прокурор Каліфорнії більш не підтримують поправку до конституції штату, яка забороняє одностатеві союзи. Слідом апеляційний суд дев'ятого федерального округу в Сан-Франциско дозволив гомосексуалів реєструвати свої стосунки.

Поправка до конституції Каліфорнії, згідно з якою шлюб визначався як союз чоловіка і жінки, була внесена за підсумками референдуму в 2008 році. Його результати, однак, оскаржили в судах, і в лютому 2012 року поправку визнали неконституційною.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд Каліфорнії відмовився заборонити одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути