середа, 16 вересня 2020 15:21

У Зеленського звинуватили "владу Білорусі" у напрузі з хасидами на кордоні

У Зеленського звинуватили "владу Білорусі" у напрузі з хасидами на кордоні
Хасидів не пускають, тому що кордони закрили через коронавірус. Фото: ДПСУ

На кордоні між Республікою Білорусь та Україною на сьогодні перебувають до 2 тисяч паломників-хасидів.

Більшість із них приїхали з Ізраїлю, думаючи, що український кордон з Білоруссю нібито відкритий, повідомили на сторінці Офісу президента.

"Влада Білорусі деякими своїми непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває ці чутки. Україна була змушена ухвалити рішення про закриття державного кордону для іноземців через суттєве погіршення ситуації з поширенням Covid-19. Також на території нашої держави залишаються чинними суворі карантинні обмеження, що робить неможливим проведення масових заходів, зокрема релігійного характеру. Так само як навесні ми змушені були обмежувати участь людей у святкуванні Великодня, зараз пояснюємо, що й масове святкування Рош а-Шана за участі тисяч паломників у місті Умань Черкаської області України, на жаль, неможливе", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче домовитися з Україною про зелений коридор для хасидів

В ОП закликають білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з нашою державою та не поширювати неправдиві обнадійливі заяви для паломників, які можуть створити у них відчуття, що кордон України все ж може бути відкритий для іноземців.

"Змушені також констатувати, що особиста образа певних осіб у де-факто діючій білоруській владі поширюється сьогодні, на превеликий жаль, і на площину міждержавних відносин. Україна, нагадаємо, зайняла нейтральну позицію щодо політичної кризи, яка була спровокована сумнівно організованим голосуванням на виборах Президента Республіки Білорусь 9 серпня цього року. Ми підтримуємо загальновизнані на Європейському континенті демократичні цінності та вважаємо, що кожна держава повинна дотримуватися зобов'язання на сто відсотків забезпечувати права та свободи людини, які гарантовані міжнародними конвенціями та відповідним національним законодавством, яке принаймні формально існує також і в Білорусі", - повідомили в установі.

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері просить президента України Володимира Зеленського пропустити хасидів-паломників, яких зупинили на білорусько-українському кордоні через заборону в'їзду в країну іноземним громадянам.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського звинуватили "владу Білорусі" у напрузі з хасидами на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути