субота, 06 липня 2019 00:17

У Зеленського пояснили, чому Мендель не повинна звітувати ГПУ

У Зеленського пояснили, чому Мендель не повинна звітувати ГПУ
Речницю Зеленського викликає на допит військова прокуратура. Фото: Прес-служба президента

Генеральна прокуратура України не має законних підстав вимагати від Офісу президента спростування або підтвердження публічних заяв прес-секретаря глави держави Юлії Мендель. Йдеться про її скандальну заяву про те, що Збройні Сили України обстрілюють мирних жителів Донбасу.

"Порядок отримання документів закріплений у главі 15 КПК України "Тимчасовий доступ до речей і документів". При цьому стаття 159 КПК України встановлює, що такий тимчасовий доступ можливий тільки на підставі ухвали слідчого судді. У зв'язку з цим лист і запит, що надійшли в Офіс президента, повернено Генпрокуратурі без розгляду", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті президента.

У Зеленського вважають, що підставою для направлення запиту про витребування документів є розслідування слідчим кримінального провадження.

"Порядок розслідування кримінального провадження, відповідно до статті 1 КПК України, визначається лише кримінальним процесуальним законодавством. Таким чином, для здійснення будь-яких дій (зокрема витребування документів) слідчий повинен керуватися конкретною нормою КПК України, а посилання на статтю 93 КПК України як законну підставу для збору доказів є помилковою", - підкреслюють в Офісі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Речницю Зеленського викликає на допит військова прокуратура

Нагадаємо, 3 липня Генпрокуратура направила запит в Офіс президента про підтвердження або спростування заяви прес-секретаря глави держави Юлії Мендель про обстріл на Донбасі українськими військовослужбовцями цивільних об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пояснили, чому Мендель не повинна звітувати ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути