вівторок, 11 грудня 2012 14:23

"У влади не має іншого виходу, ніж виконати вимоги ЄС. Інший шлях - це повернення до СРСР" - Огризко

"У влади не має іншого виходу, ніж виконати вимоги ЄС. Інший шлях - це повернення до СРСР" - Огризко
Володимир Огризко переконаний: Угоду треба підписати якомога скоріше. Фото: glavcom.ua

Влада має зробити все, щоби якомога скоріше підписати Угоду про асоціацію з ЄС, бо іншого виходу для країни немає.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, говорячи проте, що Євросоюз висунув Україні декілька вимог для підписання Угоди про асоціацію.

"Цю Угоду треба підписувати якомога швидше і в цьому плані, безумовно, рішення Євросоюзу можна розглядати і з позитивної, і не дуже позитивної точки зору. Позитивної щодо того, що, все ж таки, висловлено бажання підписати угоду. На сьогоднішній день через технічні обставини це ще не є справді можливим, але через певний час технічні проблеми будуть усунуті і тоді я б вважав, що угода має бути невідкладно підписано", - наголосив він.

Огризко додав: "Це означатиме перехід Україною рубікону свого цивілізаційного вибору. Підписанням угоди про асоціацію ми ставимо крапку на всіх розмовах щодо того, куди ми йдемо — чи в Азію, чи в Африку, чи в Європу. Таким чином ми чітко кажемо: ми — європейська країна з європейською перспективою, і якщо ми будемо належним чином працювати, то ми зможемо через якийсь певний період приєднатися до Євросоюзу. Якщо ж цей процес буде відтягуватися, то спроби Москви втягнути Україну до Митного союзу буде продовжуватися. Це буде впливати на ситуацію і на політичну, і економічну, і міжнародну і це буде шкодити інтересам України. Тому чим швидше цей процес — підписання угоди, буде, тим краще".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відмовляється від геополітики у відносинах з Україною

Стосовно вимог, то вони, на думку екс-міністра, є такими, які так чи інакше країна має виконувати.

"Ми ж хочемо мати в Україні нормальну судову систему, ми б хотіли мати нормальний виборчий закон, ми хочемо мати нормальну Конституцію. Тобто, це все ці речі, які насправді є об'єктивними для будь-якої цивілізованої країни. Отже, виконання цих вимог є просуванням України до демократії. Тому це доволі умовні вимоги влади, яка б якби захотіла, могли б дуже швидко зробити конкретні кроки в цьому напрямку і продемонструвати, що ми справді хочемо бачити Україну демократичною, європейською, цивілізованою і таким чином пришвидшити процес підписання цієї угоди", - підкреслив він.

Огризко також висловив сподівання, що у влади таки буде політична воля виконати ці вимоги Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС може підписати Угоду про асоціацію до листопада 2013 року

"Іншого шляху немає. Інший шлях — це повернення України до Радянського союзу, це втрата і цією владою всіх можливих важелів впливу над ситуацією в Україні. Тобто, це подвійний програш. А ЄС — це подвійний виграш", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"У влади не має іншого виходу, ніж виконати вимоги ЄС. Інший шлях - це повернення до СРСР" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути