Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2012 02:01

"До ЄС ідуть не заявами, а конкретними справами" - Соболєв

"До ЄС ідуть не заявами, а конкретними справами" - Соболєв
Сергій Соболєв. Фото: podrobnosti.ua

Питання євроінтеграції вже залежить не від влади, а від того, з якими питаннями влада іде до Європейськорго Союзу

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Сергій Соболєв.

Відповідаючи на запитання чи підтримує опозиція підписання Угоди про асоціацію з ЄС чинною українською владою, він запевнив:

"Так, ми за підписання Угоди. Але по суті, не заявами ідуть до Євросоюзу. До Євросоюзу ідуть конкретними справами. Це підняттям стандартів життя, заробітною платою, соціальними гарантіями, свободою слова, відсутністю пролітних в'язнів. До ЄС ідуть дуже конкретними справами. І ці справи не є нав'язаними України. Це стандарти, за якими живе ЄС. Гарно він живе чи погано, але на сьогоднішній день це одні з найкращих стандартів світу".

Соболєв нагадав, що сьогодні Україні Європейський Союз виписав чотири умови для влади для підписання Угоди про асоціацію.

"Наша позиція  абсолютно співпадаю з позицією тих країн, які буквально декілька років тому приєднувалися до ЄС. Вона полягає в наступному: ЗВТ не може бути відірвана від політичного, економічного і соціального життя країни. Є стандарти, які чітко були висловлені буквально сьогодні Радою ЄС, де представлені  чотири умови, про які вони кажуть  – вибірковість правосуддя, відсутність справедливого суду як такого, відсутність економічних реформ, які б поліпшували  життя людей і четверте – це питання, які пов'язані із загальними свободами. Кожна з цих речей, якщо в цьому плані щось робиться, нас наближує до ЄС. На жаль, ми бачимо по кожному з цих факторів відступи назад",- наголосив опозиціонер

Він додав: "Це питання залежить не від влади, а від того, з якими питаннями влада іде до Європейськорго Союзу".

Зараз ви читаєте новину «"До ЄС ідуть не заявами, а конкретними справами" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути