понеділок, 10 грудня 2012 22:50

Євросоюз висунув Україні чотири умови для підписання Угоди про асоціацію

Євросоюз висунув Україні чотири умови для підписання Угоди про асоціацію
Фото: podrobnosti.ua

Європейський Союз очікує, що українська влада виконає чотири умови для підписання Угоди про асоціацію. Мова про це йде у висновках Ради ЄС, схвалених у понеділок в Брюсселі на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

Рада ЄС зазначає, що Україна повинна "без зволікань" усунути випадки політично мотивованих вироків, а також зробити необхідні кроки з реформування судової системи, яка запобігатиме подібним прецедентам в майбутньому.

ЄС в черговий раз висловив свою "сильну стурбованість у зв'язку з політично мотивованими судимостями колишніх членів уряду, які стали наслідком судових процесів, які не відповідали міжнародним стандартам в плані справедливого, прозорого і незалежного судового процесу" і жаль про те, що це "не дозволило опозиційним лідерам брати участь у парламентських виборах".

Крім того, Рада заохотила зусилля, зроблені моніторингової місією Європейського парламенту на чолі з екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським.

"Рада ЄС очікує, що влада без зволікання усуне випадки політично мотивованих вироків, а також зробить інші кроки з формування судової системи для запобігання подальших прецедентів", - сказано в документі.

"У цьому контексті Рада підкреслює важливість даних українською владою зобов'язань щодо швидкої імплементації рішень Європейського суду з прав людини, так само як і рекомендацій Ради Європи, пов'язаних з умовами утримання під вартою і наданням медичної допомоги ув'язненим", - йдеться у висновках Ради ЄС.

Брюссель також привітав вступ в силу нового Кримінального процесуального кодексу, нового закону про адвокатуру, а також створення Національного превентивного механізму проти тортур, підкреслюючи важливість їх ефективної імплементації.

Європейський Союз також очікує, що українська влада разом з опозицією повністю виконають рекомендації, зроблені за результатами парламентських виборів в Україні, і здійснять необхідні кроки для створення належної виборчої системи.

У ЄС відзначають стурбованість щодо того, що проведені 28 жовтня в Україні парламентські вибори показали "змішану картину з декількома недоліками і засвідчили погіршення в декількох напрямках у порівнянні з раніше досягнутими стандартами".

Рада також підкреслює "важливість повної імплементації рекомендацій фінального звіту ОБСЄ/БДІПЛ та вирішення зазначених спостерігачами недоліків".

"Рада очікує, що уряд України в тісному діалозі з опозицією буде впроваджувати публічні зобов'язання, зроблені прем'єром, включаючи ранні кроки по створенню належної виборчої системи, що базується на Виборчому кодексі з ясними правилами гри для збалансованого доступу кандидатів до медіа", - йдеться в документі.

ЄС також має намір відстежити, як будуть вирішені проблеми зі скасованими результатами виборів у п'яти мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз висунув Україні чотири умови для підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути