понеділок, 10 грудня 2012 19:28

ЄС обіцяє надати кошти на модернізацію української ГТС

ЄС обіцяє надати кошти на модернізацію української ГТС
Фото: utg.ua

Європейський Союз підтверджує раніше заявлену підтримку допомогти Україні модернізувати її газотранспортну систему (ГТС).

Про це йдеться у висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики, схвалених на засіданні, яке відбулося в понеділок у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

"Рада підтверджує свою підтримку процесу модернізації України та триваючої роботи ЄС з Україною до моменту досягнення цієї мети, включаючи двосторонню фінансову допомогу і потенційну макрофінансову допомогу ЄС, а також спрощення підтримки з боку міжнародних фінансових інституцій для модернізації української ГТС відповідно до існуючих угод, включаючи Угоду про Енергетичне співтовариство", - сказано в документі.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляв, що результати оцінки української газотранспортної системи будуть відомі в листопаді.

Зараз ви читаєте новину «ЄС обіцяє надати кошти на модернізацію української ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути