Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 10:18

Оцінка ГТС завершується - Бойко

Оцінка ГТС завершується - Бойко
Юрій Бойко спрогнозував завершення оцінки ГТС у листопаді. Фото: dj1serg.uol.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко очікує результатів оцінки української газотранспортної системи в листопаді.

"Вона завершується. Я вважаю, що найближчим часом вона закінчиться. Я думаю, що це буде протягом листопада", - сказав він журналістам у середу в Києві перед початком засідання уряду.

Нагадаємо, в кінці березня цього року НАК "Нафтогаз України" визначив переможцем конкурсу з відбору оцінювача вартості активів української ГТС ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Київ) - незалежного члена міжнародної мережі Baker Tilly International. Компанія повинна була провести оцінку системи магістрального трубопровідного транспорту газу, в тому числі підземних сховищ газу та об'єктів інфраструктури, у термін до 1 серпня 2012 року.

Систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни експлуатує "Укртрансгаз". Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

ГТС "Укртрансгазу" складається з 72 компресорних станцій, 110 цехів і 1451 газорозподільної станції. Загальна протяжність газопроводів, які експлуатує компанія, становить 38,6 тис. км, у тому числі магістральних газопроводів - 22,2 тис. км, газопроводів-відводів - 16,4 тис. км.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м. Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцій якого належить НАК.

Зараз ви читаєте новину «Оцінка ГТС завершується - Бойко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути