Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 19:46

Янукович: українську ГТС оцінять у серпні

Янукович: українську ГТС оцінять у серпні
"У цьому зацікавлені і Росія, і Україна, і Європа" - Янукович. Фото: svit24.net

Попередня оцінка української газотранспортної системи (ГТС) може бути озвучена в серпні, заявив президент України Віктор Янукович.

Під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії в Криму Президент України Віктор Янукович повідомив, що для визначення об'єктивної вартості та технічного стану національної ГТС Україна уклала угоду з західними фахівцями, які зараз проводять відповідний аудит.

"Працюють ці експерти, і попередню оцінку системи ми сподіваємося отримати в серпні. У серпні буде зрозуміла ринкова ціна цієї системи", - сказав голова держави.

Говорячи про намір зберегти і забезпечити ефективну роботу української ГТС Янукович підкреслив:

"У цьому зацікавлені і Росія, і Україна, і Європа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна була пасивною у питанні модернізації ГТС - посол Німеччини

Президент зазначив, що мова йде про необхідність модернізації української ГТС, збільшення її можливостей і обсягів прокачки.

За словами Януковича, реалізація цього проекту вимагає вкладення значних коштів.

"Головна мета - зберегти систему, модернізувати її, вкласти в неї гроші та забезпечити стабільну роботу", - підкреслив голова держави.

Він також зазначив, що процес створення газотранспортного консорціуму має бути законним, прозорим і Україна зацікавлена ??в надійних, стабільних партнерах у цьому питанні.

"Я переконаний, ми завтра обговорюватимемо це питання (на зустрічі президентів РФ і України)... Створення газотранспортного консорціуму, звичайно, якісно покращить відносини в газовій сфері України та Росії", - сказав український президент.

Нагадаємо, 12 липня під головуванням Президентів України та Російської Федерації відбудеться п'яте засідання українсько-російської міждержавної комісії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: українську ГТС оцінять у серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути