понеділок, 10 грудня 2012 19:51

ЄС очікує, що Україна утримається від впровадження утилізаційного збору

ЄС очікує, що Україна утримається від впровадження утилізаційного збору
Фото: newsoboz.org

Європейський союз очікує, що Київ відкличе заявку про перегляд зобов'язань, взятих при вступі до СОТ. Про це йдеться в рішенні Ради ЄС з питань зовнішньої політики, засідання якого відбулося у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У дусі створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі (Україна-ЄС), ЄС очікує, що Україна утримається від впровадження захисних заходів, таких, як утилізаційний збір з автомобілів, які потенційно можуть порушувати зобов'язання, взяті перед СОТ", - йдеться в рішенні.

У зв'язку з цим, ЄС повторює прохання на адресу України відкликати повідомлення про перегляд своїх зобов'язань в СОТ, так як ця ініціатива "викликає комерційну стурбованость і кидає виклик цілісності багатосторонньої торговельної системи".

Нагадаємо, у Мінекономрозвитку повідомили, що Україна не має наміру відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках членства в СОТ і вважає своє рішення обґрунтованим.

Як повідомлялося, держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «ЄС очікує, що Україна утримається від впровадження утилізаційного збору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути