середа, 28 листопада 2012 17:39

Експерт: утилізаційний збір - це як війна з усім світом

Експерт: утилізаційний збір - це як війна з усім світом
Фото: autocentre.ua

Запровадження Україною утилізаційного збору на автомобілі фактично було би оголошенням світу торговельної війни.

Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко в ефірі Українського радіо.

"Пан Литвин пояснював, що треба прийняти закон про утилізацію, щоб на рівних розмовляти з Росією. Поясніть: щоб на рівних розмовляти з Росією, навіщо оголошувати торгову війну всьому світу? Адже Верховна Рада проголосувала в першому читанні за закон, який вводить утилазаційний збір проти європейських, японських, китайських, американських автомобілів", - сказав Назаренко.

За його словами, після запровадження утилізаціного збору автомобілі могли би подорожчати на 10,8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова затвердили прогноз на 2013 рік: ВВП зросте на 3,4%, інфляція - на 4,8%

"Мінімальна базова ставка - 5 тисяч 500 гривень. Вона множиться на коефіцієнт залежно від об'єму двигуна. Наприклад, для 1,5 літра це буде понад 9 тисяч гривень. Плюс ПДВ на цю суму - це ще 20%. Тобто десь на 10800 гривень можуть подорожчати автомобілі. А для об'єму 3,5 це вже буде 32 тисячі гривень. Плюс ПДВ - це 36 тисяч гривень додатково громадянин України буде змушений заплатити через те, що панам депутатам так захотілося", - зазначив Назаренко.

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що угода Росії та України про взаємне незастосування утилізаційного збору на автомобілі буде підписана протягом декількох днів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: утилізаційний збір - це як війна з усім світом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути