вівторок, 20 листопада 2012 10:05

У Азарова хочуть ввести утилізаційний збір на всі автомобілі

У Азарова хочуть ввести утилізаційний збір на всі автомобілі
Підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта. Фото: ipress.ua

Кабінет міністрів 19 листопада схвалив законопроект про введення утилізаційного збору з усіх імпортованих і вироблених в країні автомобілів.

Згідно із законопроектом "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо утилізаційного збору", базова ставка збору для легкових автомобілів становитиме 5,5 тис. грн, а для вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки - 38 тис. грн, пише "Комерсант- Україна" в публікації "Гроші в утиль".

Підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта.

Для нових легкових автомобілів значення коефіцієнта становить 86-550% від базової ставки (4,73-30,2 тис. грн) залежно від об'єму двигуна, а для машин старше трьох років - 530-3501% (29,1-192, 5 тис. грн).

Для нових вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки коефіцієнт становитиме 50-290% (19-110,2 тис. грн), а для старих - 88-1180% (33,4-448,4 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробництво автомобілів в Україні за рік впало на 37%

Відповідно до законопроекту, вітчизняні виробники автомобілів, що мають повний цикл виробництва, зможуть проводити утилізацію самостійно.

Збір, сплачений ними, буде направлятися на спеціальний банківський рахунок, з якого можна буде фінансувати організацію утилізаційних потужностей.

Таких підприємств в Україні зараз лише два: "Укравто" і "Богдан".

Голова правління Запорізького автозаводу (входить в "Укравто") Микола Євдокименко вчора відмовився коментувати документ до моменту набуття чинності. В в корпорації "Богдан" раніше заявляли про підтримку цього законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова хочуть ввести утилізаційний збір на всі автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути