Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 08:41

У Тимошенко просять перемир"я, щоб отримати кредит МВФ

У Тимошенко просять перемир"я, щоб отримати кредит МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду має повернутися до України за 10-12 днів.

Про це заявив віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря.

"Відбулася розмова прем"єр-міністра з керівництвом МВФ, під час якої сторони домовилися, що вже найближчого тижня, можливо наступного тижня або за 10-12 днів місія МВФ готова повернутися до України", - сказав він.

Немиря впевнений, що "співпраця з МВФ продовжиться, і Україна отримає і другий транш, і третій".

Крім того, віце-прем"єр заявив, що "МВФ готовий прийняти цифру дефіциту бюджету 3%, але наголошує, що сприяло би в цьому залучення додаткової фінансової допомоги".

"Ті, хто стверджує, що нібито вимогою МВФ є нульовий дефіцит бюджету, або бездефіцитний бюджет, вони або не розуміють ситуацію, або свідомо дезінформують громадян", - сказав він.

Коментуючи відмову президента Віктора Ющенка підписати спільну заяву влади до МВФ, яку затвердив Кабмін, Немиря зазначив, що "якщо президент не підпише таку спільну заяву, МВФ з жалем це сприйме, але це не буде підставою для припинення програми".

"Вони готові працювати з урядом і Нацбанком", - заявив він.

Відповідаючи на питання, наскільки курс гривні до долара залежить від кредиту МВФ, віце-прем"єр сказав: "Це дуже взаємопов"язані речі".

"Я закликаю всіх, від кого це залежить, зокрема, президента і працівників його секретаріату, зрозуміти цю логіку", - підкреслив він.

"Дуже важливо зараз зробити перемир"я хоча б на кілька місяців для того, щоб запрацював банківський сектор, для того, щоб поважалася незалежність Нацбанку, для того, щоб уряд разом з Нацбанком виконували те, що вони мають виконувати. Не треба їм заважати", - сказав Немиря.

У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.

Проте, на початку лютого МВФ відклав на невизначений термін питання про виділення Україні другого траншу кредиту.

Разом із тим, 24 лютого прес-секретар Президента України Ірина Ваннікова повідомила, що Віктор Ющенко чекає, що на цьому тижні уряд і Національний банк вироблять єдину позицію на переговорах з МВФ для отримання другого траншу кредиту.

25 лютого, у листі директора Європейського департаменту МВФ Марека Бєлкі, який українська сторона одержала після недавніх відвідин банкіром Києва йдеться про те, що МВФ може надати Україні черговий транш кредиту у разі дефіциту державного бюджету в 3% ВВП.

За матеріалами: 5канал, Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко просять перемир"я, щоб отримати кредит МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути