Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 11:28

Тимошенко пропонує Ющенку і Литвину підписати листа до МВФ

Тимошенко пропонує Ющенку і Литвину підписати листа до МВФ
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає Президента України Віктора Ющенку і голову Верховної Ради України Володимира Литвина підписати спільне звернення до керівництва Міжнародного валютного фонду про готовність до співпраці і реформування економіки.

Про це вона заявила сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

"Прем`єр-міністр ініціює підписання спільної декларації на адресу керівництва Міжнародного валютного фонду, в якій ми повідомляємо про те, що ми готові повністю до співпраці, робимо попередні кроки за програмою економічних реформ", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає за доцільне, щоб під спільною декларацією поставили свої підписи голова ВР Литвин, Президент Ющенко, виконуючий обов`язки голови Нацбанку України і виконуючий обов`язки міністра фінансів України.

"Підпис прем`єр-міністра під спільною декларацією вже є, все, що треба в спільній декларації викласти, вже викладено. І я переконана, що наша співпраця з МВФ продовжиться найближчим часом, продовжиться успішно, і завершиться отриманням чергового траншу для того, щоб підтримати валютний і фінансовий ринок України", - пояснила вона.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.

У той же час 9 лютого голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує найближчим часом повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.

13 лютого МВФ, враховуючи значний дефіцит державного бюджету, закликав Україну до жорсткого кризового менеджменту.

Як повідомив представник МВФ Девід Гоулі, "дискусія з українським керівництвом щодо необхідності обмеження дефіциту бюджету триває".

Експерти Міжнародного валютного фонду незабаром знову відвідають Київ, повідомив Гоулі.


За матеріалом: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонує Ющенку і Литвину підписати листа до МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути