Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 11:58

У "Свободи" поки що немає жодних шансів посісти керівні пости у Раді - політолог

У "Свободи" поки що немає жодних шансів посісти керівні пости у Раді - політолог
Віктор Небоженко: "Свобода" ще не готова керувати Радою. Фото: glavcom.ua

"Свобода" поки немає досвідчених людей для того, щоб посісти посаду віце-спікера Верховної Ради.

Але вони з'являться за рік, півтора. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" не дасть Кличку та "Батьківщині" цинічно домовлятися з владою - Рибачук

"Вони правильно чинять як молода політична сила, що претендують на  такі посади. Однак "Свобода" поки не має людей на цьому рівні. Навіть Тягнибок сьогодні не готовий бути першим заступником. Це - важка робота. Той факт, що Партія регіонів  спотворила Верховну Раду не означає, що потрібно і далі так робити. Я не вірю, що зараз у них є спеціалісти, які готові підтримати роботу Верховної Ради на належному рівні. Як би критично ми не ставилися до партії влади, мусимо констатувати, що у них є достатньо великий потенціал людей, які по 15 років працюють у Раді і можуть підтримувати цю машину", - зазначив політолог.

На думку Небоженка "свободівцям" потрібно попрацювати кілька років, щоб виростити людей у своїх лавах.

"Ці люди незабаром з'являться, ми їх побачимо. Не можна одразу вийти із схрону, і посісти такі високі пости. Треба подивитися як вони вміють займатися законодавчої діяльністю, як вони працюють у парламенті. Це — велика проблема. Адже окрім Олега Тягнибока та 2-3 людей ніхто з них толком не знає масштабів України. За рік буквально там заявляться люди, що будуть активно працювати у комітетах, працювати у залі і ми одразу побачимо хто достойний і може претендувати і на голову Верховної Ради і на заступника", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хтось зараз думає про вибори 2015 року, то думки його лише про владу

Небоженко наголосив, те що "свободівці" претендують на такі посади свідчить про те, що вони не бояться відповідальності.

"Утім у них немає ніяких шансів. Про це знають усі депутати, але не говорять у голос. Їм потрібно ще вчитися. Адже вони тільки-но вийшли із підпілля. За рік півтора люди з'являться. Рівень голів обласних рад — недостатній. Не можна так опускати планку Верховної Ради. Тягнибок до кінця не усвідомлює усю відповідальність. Він же не був до кінця самостійним у парламенті, був під крильцем "Нашої України".

Небоженко також впевнений, що на посади голів та заступників комітетів люди у лавах партії є. Однак "Свобода" може отримати не більше одного комітету.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободи" поки що немає жодних шансів посісти керівні пости у Раді - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути