неділя, 09 грудня 2012 12:15

"Свобода" не дасть Кличку та "Батьківщині" цинічно домовлятися з владою - Рибачук

"Свобода" не дасть Кличку та "Батьківщині" цинічно домовлятися з владою - Рибачук
На думку Рибачука, в Україні відсутні політичні структури, які надихнули б людей вийти на вулицю. ФОТО: Ольга Каменєва, Gazeta.ua

За 2,5 роки правління Віктора Януковича українці стали зліші. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній глава Секретаріату президента Олег Рибачук.

"Мирного протесту більше не буде. Що ще стримує ситуацію — немає повного економічного колапсу. Владі щодня треба ставити свічку, щоб було все добре в єврозоні та з доларом. Якщо там щось заколивається, тут буде вибух", - сказав він.

За його словами, зараз відсутні політичні структури, які надихнули б людей вийти на вулицю.

"Але можуть з'являтися стихійні вуличні лідери, які шукають простих рішень — бий, трощи, кради награбоване. Це — неконтрольована сила. Тому є великий запит на нормальну реалістичну програму. Людям не пояснюють, в ім'я чого вони мають терпіти. Не показують на своєму прикладі, як треба жити. Учора бачив на мийці, які машини у депутатів — мінімум 100 тисяч євро. Це ж повна відірваність від життя. Вважають геройством, коли політик може пройтися пішки", - зазначив політик.

Приклад мала б показати опозиція, вважає Рибачук.

"Мала б показати, що відмінна від влади. Що в них не буде "тушок", політичної корупції. Треба відповідь: навіщо ви йшли в парламент? Виправдовуватися, що в меншості й нічого не можна зробити — неправильно. Опозиціонери ж обіцяють золоті гори, хоч наперед знають, що це не виконають. Перше, що вимагати: перестаньте красти, ведіть чесний спосіб життя. Треба говорити про те, у що віриш, а не про імпічмент президента. От чим гарний прихід "Свободи" до парламенту? Вона не дасть Кличку та "Батьківщині" цинічно домовлятися з владою. Це буде заноза", - додав він.

Повністю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" не дасть Кличку та "Батьківщині" цинічно домовлятися з владою - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути