субота, 03 листопада 2012 01:17

"За "Свободу" голосували, щоб ті били морди "регіоналам"

"За "Свободу" голосували, щоб ті били морди "регіоналам"
Опозиція за критеріями доброчесності майже нічим не відрізняється від влади, наголошує Рибачук Фото: job-sbu.org

Влада мусить навчитися тверезо дивитися на речі. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив громадський діяч Олег Рибачук.

"Коли в Донецьку 10 відсотків людей віддали голоси "Свободі", а комуністам – ще більше, то для Партії регіонів це – червона картка. Адже ідеться про вотчину "регіоналів". Свого виборця вони мають за ніщо – і це їхня колосальна помилка. Мовляв, і так проголосують. Їм можна наливати горілку, вмикати шансон і зганяти, як баранів, на мітинг. Ось і результат. За "Свободу" голосували, щоб ті били морди "регіоналам". Це вже мотивація. На президентських виборах 2015-го подібне вилізе владі боком", - наголосив він.

За словами Рибачука, до опозиції перше і найголовніше питання: якого дідька ви дали стільки голосів на цей виборчий закон?

"Ви ж із таким законом не могли виграти в принципі! Якби був пропорційний закон, Партія регіонів ці вибори з тріском програла б з усіма її фальсифікаціями. Якби опозиція не проголосувала цей закон, він був би нелегітимний, разом із виборами. Тепер нема до кого апелювати", - зауважив він.

Рибачук підкреслив, що опозиція за критеріями доброчесності майже нічим не відрізняється від влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободи" велика частина електорату неідеологічна – Голобуцький

"Їхня логіка – гроші треба брати. Як наслідок, маємо списки, куди не потрапили гідні кандидати, зате знову з'явилися бізнесмени. Опозиція має зрозуміти – без підтримки думаючої частини суспільства, яку вона матюкливо називає "противсіхами", вона приречена на поразку. Також нічого не зробили для залучення молоді. Повністю провалилися з кандидатами-мажоритарниками. І найважливіше: опозиції бракує конструктиву. Весь її дискурс – це крик у мікрофон "Ганьба!" і "Геть!" Не мають добре продуманого сценарію розвитку країни. Що потрібно робити, взагалі не кажуть. Не розмовляють із людьми. Приїхали на Mercedes'і на мітинг, прокричали, отобєдалі з місцевими керівниками партії і поїхали далі", - наголосив він.

Думки інших експертів щодо того, які висновки із цієї виборчої кампанії мають зробити влада, опозиція та суспільство читайте у журналі "Країна" № 42 (145) за 1 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"За "Свободу" голосували, щоб ті били морди "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути