середа, 26 червня 2013 10:35

У "Свободі" інформацію про заборону Тягнибоку і Мірошниченку в'їзду в США назвали фальшивою

У "Свободі" інформацію про заборону Тягнибоку і Мірошниченку в'їзду в США назвали фальшивою
У "Свободі" немає ніякої інформації з приводу заборони на в'їзд на територію США цим депутатам. Фото: 24tv.ua

Заяву про заборону в'їзду на територію США лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку і депутату цієї фракції у Верховній Раді України Ігорю Мірошниченку в партії розцінюють, як фальшиву.

"У нас немає ніякої інформації (з приводу заборони на в'їзд на територію США цим депутатам)... Я розцінюю, що ця заява - фальшивка", - сказав у середу депутат фракції "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Ніяких підстав для цього немає, контакти з нинішнім послом США стабільні, і, на мою думку, доброзичливі", - додав він.

Сиротюк повідомив, що на минулому тижні представники партії були на урочистому прийомі у посольстві США. Крім того, посол Джон Теффт підтримує офіційну переписку з ВО "Свобода".

Депутат розповів, що до нього вже зверталися журналісти видання "Сегодня" за коментарями щодо заборони Тягнибоку і Мірошниченку на в'їзд до США, проте не змогли назвати джерела цієї інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко

"Це питання не до нас, потрібно звертатися в посольство США або Держдеп", - зазначив Сиротюк.

Раніше видання "Сегодня" з посиланням на свої джерела повідомило, що влада США заборонила Тягнибоку і Мірошниченку в'їзд на територію країни через звинувачення в антисемітизмі.

"У листопаді 2012-го Антидифамаційна ліга і ряд інших єврейських організацій США розкритикували Хілларі Клінтон за підтримку союзу української опозиції, що включає націоналістів. Але Клінтон була прихильницею підтримки Тимошенко за всяку ціну. Однак після заміни Клінтон Джоном Керрі все змінилося. Центр Візенталя (одна з провідних єврейських організацій США) включив Тягнибока і Мірошниченка у список головних антисемітів світу, а після приходу Керрі у Держдеп звернувся туди з проханням внести "свободівців" до списку осіб, чиє перебування у США небажане. Центру Візенталя повідомили, що питання вирішено позитивно. Про це сказали Кличку під час його поїздки до Штатів у лютому, а вчора або сьогодні повинні були сказати і Арсенію Яценюку", - цитує видання слова джерела.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" інформацію про заборону Тягнибоку і Мірошниченку в'їзду в США назвали фальшивою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

148

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути