вівторок, 25 червня 2013 22:55

США знайшли правову основу для екстрадиції Сноудена з Росії

США знайшли правову основу для екстрадиції Сноудена з Росії
Фото: uznayvse.ru

Влада США висловили переконання, що Росія має в своєму розпорядженні "чітку правову основу", для того щоб вислати з країни екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена. Про це повідомляє Reuters.

Як заявила офіційний представник Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден, відповідними правовими підставами є відсутність у Сноудена діючого паспорта, а також офіційні звинувачення у розголошенні секретної інформації, пред'явлені йому в США.

Хейден заявила, що до влади РФ було доведена прохання "негайно" вислати Сноудена з країни. Вона також нагадала про те, що останнім часом співпраця між Москвою і Вашингтоном у сфері боротьби зі злочинністю проходило на високому рівні, особливо після вибухів на Бостонському марафоні.

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, який зробив надбанням громадськості секретні програми ЦРУ про масове стеження за інтернет-користувачами і абонентами телефонних мереж, прилетів до Москви 23 червня з Гонконгу. Спочатку повідомлялося, що протягом доби він має намір вилетіти до Гавани, однак на борту літака до столиці Куби його не виявилося ні 24, ні 25 червня.

25 червня президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не має наміру видавати Сноудена, так як у США і Росії немає двосторонньої угоди про видачу. Він також підкреслив, що екс-співробітник ЦРУ знаходиться в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво і не перетинав російського кордону.

США вимагають від Росії видачі Сноудена протягом усього часу його перебування в Шереметьєво. Держсекретар США Джон Керрі, зокрема, погрожував РФ "наслідками", якщо Москва відмовиться від екстрадиції екс-співробітника ЦРУ.

Зараз ви читаєте новину «США знайшли правову основу для екстрадиції Сноудена з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути