середа, 01 серпня 2012 00:53

У свідченнях проти Pussy Riot однакові орфографічні помилки

У свідченнях проти Pussy Riot однакові орфографічні помилки
Фото: EPA

Захист учасниць панк-групи Pussy Riot заявив про фальсифікацію матеріалів справи, в якому з'явилося 100 нових сторінок. Про це повідомляє РИА Новости. Адвокат Микола Полозов заявив, що в протоколах показань свідків "цілі абзаци повторюються в слово, аж до орфографічних помилок".

На його думку, це може свідчити про те, що слідчий самовільно вставляв в документи шматки тексту замість того, щоб записувати свідчення зі слів потерпілих. Адвокат Віолетта Волкова вважає, що слово в слово повторювані свідчення можуть стати підставою для притягнення когось із потерпілих до відповідальності "за брехню".

Тим не менш, Хамовницький суд Москви, в якому розглядається справа, відмовився порівняти письмові свідчення потерпілих. Прокурор заявив, що свідчення оголошуються тільки в тому випадку, якщо потерпілі не можуть самі з'явитися в суд. Суддя Марина Сирова підтримала цю думку. Прокурор також додав, що свідчення можуть записуватися не дослівно. На його думку, схожість пояснюється виключно тим, що свідчення були записані одним слідчим.

Адвокати заявили про фальсифікації в документах після того, як Марія Альохіна попросила уточнити закінчення слова, записаного в матеріалах справи з орфографічною помилкою. Вона повідомила, що така ж помилка зустрічається в протоколі показань іншого потерпілого. Крім того, за її словами, кілька абзаців були повністю запозичені з цього документа. Надія Толоконникова також зазначила, що і в інших потерпілих свідчення абсолютно ідентичні.

Між тим, в трансляції на сайті "Нової газети" повідомляється з посиланням на прес-секретаря Хамовницького суду, що суд "не вітає детальну трансляцію із залу засідань". За її словами, на наступному засіданні, яке відбудеться 1 серпня, може бути заборонено використання телефонів і комп'ютерів.

П'ять учасниць групи Pussy Riot в кінці лютого провели панк-молебень у Храмі Христа Спасителя. Пройшовши в простір поруч з вівтарем і закривши обличчя масками, вони танцювали і заспівали пісню "Богородиця, Путіна прожени". Три учасниці групи - Марія Альохіна, Надія Толоконникова та Катерина Самуцевіч - були арештовані 3 березня і з тих пір знаходяться під вартою. Їх звинувачують за другою частиною статті 213 КК РФ "Хуліганство", за якою дівчатам загрожує до семи років позбавлення волі. Слухання у справі почалися 30 липня, підсудні своєї вини не визнають. Виступ в храмі вони назвали "етичною помилкою".

Зараз ви читаєте новину «У свідченнях проти Pussy Riot однакові орфографічні помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути