вівторок, 24 липня 2012 01:28

У Петербурзі прихильник Pussy Riot зашив собі рота

У Петербурзі прихильник Pussy Riot зашив собі рота
Pussy Riot. Фото: AP

У Санкт-Петербурзі ввечері 23 липня біля Казанського собору пройшов одиночний пікет на підтримку учасниць групи Pussy Riot.

Як наголошується, одиночний пікет провів художник Петро Павленскій, який в ході акції стояв з зашитим ротом. На думку художника, такий перформанс демонстрував заборону на гласність в Росії і посилення цензури.

Співробітники правоохоронних органів, що чергували біля місця проведення акції, викликали "швидку допомогу" з метою змусити Павленского пройти обстеження у психіатра. Як зазначив сам художник, психіатр визнав його повністю осудним і після огляду відправив додому.

Три учасниці Pussy Riot - Катерина Самуцевіч, Марія Альохіна і Надія Толоконникова - в даний час є обвинуваченими у справі про хуліганства. Приводом для порушення справи став виступ групи в Храмі Христа Спасителя 21 лютого 2012, коли кілька дівчат у масках виконали композицію "Богородиця, Путіна прожени".

Дівчата були затримані незабаром після виступу і заарештовані. 20 липня суд продовжив обвинуваченим запобіжний пресенченія у вигляді утримання під вартою до 12 січня 2013 року. У понеділок, 23 липня, суд призначив на 30 липня початок слухань справи по суті.

На підтримку Pussy Riot неодноразово висловлювалися діячі вітчизняної культури, а також західні рок-музиканти.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі прихильник Pussy Riot зашив собі рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути