понеділок, 02 лютого 2015 08:18

У США думають озброїти Україну - New York Times

У США думають озброїти Україну - New York Times

У США розглядають можливість поставок оборонного озброєння в Україні.

Про це повідомила газета The New York Times.

Як повідомляє видання, ідею підтримати Україну зброєю для боротьби з проросійськими терористами підтримує головнокомандуючий військами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав і ряд високопоставлених військових і чиновників.

Держсекретар США Джон Керрі, який, як очікується, відвідає Київ у четвер, 5 лютого, за даними видання, готовий обговорювати питання про військові поставки. Аналогічну позицію займає і начальник Генштабу Збройних сил США Мартін Демпсі. Змінити свою позицію, як зазначає газета, готова і радник президента США з національної безпеки США Сьюзан Райс, яка донедавна була противником поставки в Україну звичайних озброєнь. При цьому, зазначає газета, президент США Барак Обама поки не прийняв остаточного рішення, проте події останніх днів можуть змусити американську владу поглянути на ситуацію в Україні іншими очима.

The New York Times нагадує, що Білий дім до сьогоднішнього дня обмежував військову допомогу Україні поставками нелетального військового спорядження, у тому числі бронежилетів, приладів нічного бачення, аптечок та інженерного обладнання. В адміністрації США побоювалися, що надання українським військовим звичайних видів озброєнь може "підштовхнути президента Росії Володимира Путіна підвищити ставки", - відзначає газета.

Однак слабкий вплив економічних санкцій, які так і не змогли змусити Росію відмовитися від постачання терористів важкими озброєннями і військовими фахівцями, знову зробили питання про постачання Києву звичайних видів озброєнь темою для дискусії, - зазначає видання. "Хоча в центрі нашої уваги залишається вирішення кризи дипломатичними засобами, ми завжди оцінюємо й інші варіанти, які допоможуть створити простір для переговорного процесу", - цитує The New York Times прес-секретаря Ради національної безпеки Бернадетт Міхан.

Як повідомляє видання в понеділок, 2 лютого, буде опублікована незалежна доповідь, підготовлена трьома великими інститутами. Вони закликають США виділити Україні протитанкові ракети, розвідувальні безпілотники, броньовані джипи і спеціальні радари, які можуть з великою точністю визначати місцезнаходження артилерії і ракетних озброєнь противника.

Зараз ви читаєте новину «У США думають озброїти Україну - New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути