Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2010 20:54

У справі по вибуху церкви у Запоріжжі допитали "свободівців"

У справі по вибуху церкви у Запоріжжі допитали "свободівців"

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило про допит членів її запорізького осередку у справі про вибух у Свято-Покровському храмі УПЦ МП в Запоріжжі.

Як повідомляється, 31 липня 2010 о 17:30 троє представників запорізької міліції "намагалися без порядку забрати на допит члена обласного комітету Запорізького відділення "Свободи" Віктора Бороненкова". Після того, як він відмовився їхати в дільницю без повістки, йому поставили кілька запитань на місці.

"Найбільше міліціонерів цікавило, з якого часу Бороненко знаходиться у "Свободі", де він був під час вибуху і чи не може він сказати, хто міг бути організатором вибуху. Того ж дня у 18:00 представники МВС намагалися незаконно потрапити в квартиру голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Віталія Подлобнікова і взяти свідчення ", - зазначили в організації.

В організації сподіваються, що допити її представників пов'язані "з ключовою версією слідства - причетністю до теракту ФСБ Російської Федерації". Таку версію напередодні висловив лідер Запорізької " Свободи" Віталій Подлобніков.

Як йдеться в повідомленні, "події в Запоріжжі дуже схожі на відомі вибухи в Москві в 1999 році, організовані російськими спецслужбами заради приходу до влади Володимира Путіна. Схоже, такий шлях для духовної окупації України обрав і гебіст Володимир Гундяєв (патріарх Кирило), відвідування якого в нашу країну зазнало ганебного фіаско".

"Свобода" вимагає від МВС України та інших силовиків припинити політичний тиск на свободівців, а також вимагає, щоб у справі були допитані всі агенти та представники російських спецслужб, які знаходяться на території України.

Нагадаємо, 28 липня близько 16:40 в Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату пролунав вибух.

За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму. В результаті вибуху постраждали дев'ять осіб. Пізніше в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повідомив, що правоохоронці затримали кілька людей, підозрюваних в організації вибуху. Могильов не виключив, що вибух міг бути організований за релігійними мотивами, повідомляє "Репортер Запорожья".
Зараз ви читаєте новину «У справі по вибуху церкви у Запоріжжі допитали "свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

241

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути