пʼятниця, 30 липня 2010 08:37

УНП підозрює, що до вибуху в церкві причетні іноземні спецслужби

УНП підозрює, що до вибуху в церкві причетні іноземні спецслужби

Українська народна партія назвала вибух у Запоріжжі "терактом проти єдності України" і вимагає перевірити можливу причетність іноземних спецслужб до його організації.

Про це йдеться в заяві Української народної партії.

Українська народна партія висловила глибоке співчуття постраждалим від вибуху.

Для запобігання подібним подіям УНП вимагає від СБУ, МВС "провести ретельне дослідження, а також обов"язково перевірити можливу причетність іноземних спецслужб до організації теракту на території України".

УНП також звернулася до Президента України з вимогою "особисто контролювати хід розслідування усіх актів вандалізму проти церков та вжити відповідних заходів, щоб не допустити використання релігійних почуттів людини у розпалюванні політичного протистояння в Україні".

У своїй заяві УНП констатує, що "події такого роду мали місце в історії та сьогоденні не один раз. Але їхня спрямованість завжди була єдиною – дестабілізація ситуації в країні, нав"язування авторитарної моделі державної влади, встановлення повного контролю над ЗМІ і згортання демократичних завоювань".

Зокрема, УНП наводить приклад Росії, коли "перед приходом до влади наприкінці 90-х нинішнього очільника російського уряду, вибухи у житлових будинках використали для посилення репресій проти незгодних з режимом".

Нагадаємо, в середу, 28 липня, близько чотирьох годин дня в храмі на Малому ринку в Запоріжжі стався вибух. Постраждали дев"ять чоловік, в лікарні на операційному столі померла найтяжча постраждала - 80-річна черниця Людмила.

На даний момент порушено 3 кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених п. 5 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), п. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна).
Зараз ви читаєте новину «УНП підозрює, що до вибуху в церкві причетні іноземні спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути