пятница, 30 июля 2010 08:37

УНП подозревает, что к взрыву в церкви причастны иностранные спецслужбы

УНП подозревает, что к взрыву в церкви причастны иностранные спецслужбы

Українська народна партія назвала вибух у Запоріжжі "терактом проти єдності України" і вимагає перевірити можливу причетність іноземних спецслужб до його організації.

Про це йдеться в заяві Української народної партії.

Українська народна партія висловила глибоке співчуття постраждалим від вибуху.

Для запобігання подібним подіям УНП вимагає від СБУ, МВС "провести ретельне дослідження, а також обов"язково перевірити можливу причетність іноземних спецслужб до організації теракту на території України".

УНП також звернулася до Президента України з вимогою "особисто контролювати хід розслідування усіх актів вандалізму проти церков та вжити відповідних заходів, щоб не допустити використання релігійних почуттів людини у розпалюванні політичного протистояння в Україні".

У своїй заяві УНП констатує, що "події такого роду мали місце в історії та сьогоденні не один раз. Але їхня спрямованість завжди була єдиною – дестабілізація ситуації в країні, нав"язування авторитарної моделі державної влади, встановлення повного контролю над ЗМІ і згортання демократичних завоювань".

Зокрема, УНП наводить приклад Росії, коли "перед приходом до влади наприкінці 90-х нинішнього очільника російського уряду, вибухи у житлових будинках використали для посилення репресій проти незгодних з режимом".

Напомним, в среду, 28 июля, около четырех часов дня в храме на Малом рынке в Запорожье произошел взрыв. Пострадали девять человек, в больнице на операционном столе скончалась самая тяжелая пострадавшая - 80-летняя монахиня Людмила.

На данный момент возбуждено 3 уголовных дела по признакам преступлений, предусмотренных п. 5 ч. 2 ст. 115 УК (умышленное убийство, содеянное способом, небезопасным для жизни многих лиц), ч. 3 ст. 15 (покушение на преступление), п. 2 ст. 194 (умышленное повреждение имущества).

Сейчас вы читаете новость «УНП подозревает, что к взрыву в церкви причастны иностранные спецслужбы». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть