Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2010 19:26

Затримано підозрюваних в організації вибуху в Запоріжжі

Затримано підозрюваних в організації вибуху в Запоріжжі

Правоохоронці Запоріжжя затримали кілька людей, підозрюваних в організації вибуху у Свято-Покровському храмі, що забрав життя однієї людини.

Про це сьогодні, 30 липня, під час візиту в Запоріжжі повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

"Затримано кілька людей, можна говорити про їхню причетність до даного злочину. Однак, це ще не доведено - проводяться допити, експертизи. Тому говорити про цих людей більш конкретно ми, поки, не можемо. Що стосується вибухового пристрою, то експерти зробили висновок, що в ньому спрацював годинниковий механізм ", - зазначив Анатолій Могильов.

Нагадаємо, 28 липня близько 16:40 в Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату пролунав вибух. За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму. В результаті вибуху постраждали дев'ять осіб. Пізніше в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Губернатор Запорізької області заявив, що вибухнув безоболонковий вибуховий пристрій, а прокурор області поінформував, що це був саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з металевої каструлі діаметром 18 сантиметрів, алюмінієвої пудри і селітри. За словами прокурора, еквівалент вибухового пристрою в тротиловому еквіваленті становив 200 грам.

МВС заявило, що розглядає кілька версій вибуху в храмі, у тому числі теракт. Міліція перевірила всі храми Запоріжжя і оголосила винагороду за допомогу в затриманні винуватців вибуху.

29 липня Президент України провів зустріч з керівниками силових органів, під час якої доручив у найкоротші терміни розслідувати обставини вибуху в Запоріжжі. Силовики пообіцяли розкрити справу.

Репортер Запорожья

Зараз ви читаєте новину «Затримано підозрюваних в організації вибуху в Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути